Rámen, rámen, rámen, :3

21. prosince 2011 v 12:37 | Tera-chan |  Japan food
ahoj...doma máme novou tradici na 25.12. budem chodit na sushi... takový to jak tam jezdí pás a bereš si co chceš... už se těšim, ale bohužel mám teď antibiotika, takže mamka přiveze normalní ssushi a na tohle půjdem v lednu... jinak ke článku... o vánocích zkusíme s mamkou doma udělat rámen, podle tohodle návodu... vypadá celkem dobře..., takže ho sem dávám a doufám, a doufám, že to bude dobrej recept... a snad se nám to povede >.<

Kuřecí ramen
Suroviny pro jednu porci:
• 750 ml kuřecího vývaru
• 2 lžíce rostlinného oleje (nejlépe pozemnicový)
• 1 1/2 pórku, nakrájený
• 1 mrkev, nakrájená
• 2 cm oddenku zázvoru, oloupaného a nasekaného
• 2 stroužky česneku, rozmačkané
• 2 lžíce sójové omáčky
• 160 g kudrnatých nudlí
• 1 větší kuřecí prsíčko
• 6 plodnic hlívy ústřičné, vcelku
• 2 vajíčka, uvařená natvrdo
• 1 jarní cibulka, na plátky
• sůl a pepř podle chuti (já však doporučuji nesolit vůbec, sójová omáčka je slaná až až)
pozn: jde o pokrm skutečně sytý, porce ze surovin pro 4 osoby v klídku stačí pro pět strávníků
postup přípravy milovaného rámenu máte pod perexem xD

Postup přípravy :
• Příprava vývaru:
Postavíme hrnec na střední plamen hořáku, přidáme olej a vsypeme nakrájený pórek. Jen krátce osmahneme, přidáme mrkev, rozdrcený česnek, zázvor a vše osmahneme za dobu asi 2 až 3 minuty. Přilijeme kuřecí vývar, sójovou omáčku a ochutíme solí a pepřem. Kapalinu uvedeme do varu a ponecháme ji vařit 15 až 20 minut. Pak vývar scedíme do jiného hrnce, který pak postavíme na plamen a vývar uvedeme k varu.
• Uvaření kuřecího masa a plodnic hlívy ústřičné:
Kuřecí prsíčky vcelku ponoříme s celými plodnicemi hlívy do vařícího vývaru, jehož teplotu udržujeme na mírném plameni těsně pod bodem varu po dobu přibližně 7 minut. Kdybychom vařili kuřecí maso pří vyšší teplotě bylo by nakonec suché, ale při kontrolovaném ohřevu kapaliny zůstane nadále šťavnaté. Pomocí děrované vařečky maso i houby vyjmeme a uložíme stranou.
• Uvaření nudlí:
Nudle vložíme do teplého vývaru a zesílením plamene uvedeme do varu. Nudle vaříme jen asi 3 minuty.
• Úprava kuřecího masa a vejce k podávání:
Uvařená kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké plátky; oloupaná vejce uvařená natvrdo rozpůlíme.
• Podávání polévky:
Nudle vybereme a přendáme do misek na polévku (talíře) a naběračkou přelijeme vývarem. Na jednu stranu vložíme houby s polovinou vejce natvrdo, na druhou stranu úhledně poskládáme plátky kuřecího masa. Nakonec vše posypeme jarní cibulkou. Pokud je nutné přilijeme ještě trochu vývaru a neseme rychle na stůl, kde se již všichni náramně těší na naši originální japonskou polévku "ramen". Ale pozor, jen jako večeři, ramen je čistě večerní pokrm.
Itadakimasu! (Dobrou chuť!)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lala-san Lala-san | Web | 21. prosince 2011 v 16:29 | Reagovat

ten recept taky skusím xD vždycky když něco vařím sama . . . vybouchne to ! xD Tak mě mamka řekla ,že k vánocům můžu nějaké jídlo udělat s ní , mě by to samotné zase vybouchlo xD ale je to p*del jak to vybuchuje xD

2 Tera-chan Tera-chan | Web | 21. prosince 2011 v 20:14 | Reagovat

[1]: tak to já to mám naopak.. mamka skoro vůbec nevaří a když už je něco teplýho, tak je to většinou ode mě :D ale někdy taky z pytlíku :D

3 Kamishiro Kamishiro | Web | 21. prosince 2011 v 20:50 | Reagovat

jaj toto si skusim :D som bola v tom ze do toho treba specialnu ramen pastu jak som pocula ale tu nic take nevidim cize yataa XD a inac k dessu us je skoro hotovy este narezat a doplnky takze tak :D

4 Tera-chan Tera-chan | Web | 21. prosince 2011 v 21:14 | Reagovat

[3]: jejky.. super... seš božská! kdyby tě napadlo třeba ještě něco, tak přidělej :D a jinak... mohla bys pls ještě dodělat do menu :Japonsko..? díky... :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama